Aanhangerrijbewijs

Heb je de stap gezet om aanhangerlessen te gaan nemen? Een goede rijopleiding is een veilige basis voor de rest van je verblijf op de weg. Wij doen ons best je die rijopleiding te geven.

Rijles B/E

Wanneer heb je eigenlijk voldoende aan het B rijbewijs en wanneer is de E achter het B rijbewijs nodig?

Aanhangwagen t/m 750 kg Geeft de bevoegdheid tot het besturen van een personenauto met een aanhangwagen die, inclusief laadvermogen, niet meer weegt dan 750 kg.

Aanhangwagen meer dan 750 kg In bepaalde gevallen is het bovendien toegestaan een zwaardere aanhangwagen dan 750 kg te trekken met alleen geldig Nederlands rijbewijs B.

Daar zijn echter twee voorwaarden aan verbonden: – de aanhanger mag, inclusief laadvermogen, niet meer wegen dan de ledige massa   van het trekkende motorvoertuig; – de toegestane max. massa van de totale combinatie mag niet meer zijn dan 3500 kg.

Om in het bezit van dit rijbewijs te komen hoeft u alleen een praktijkexamen af te leggen. Voor uw BE (aanhangwagen) rijbewijs hoeft u dus geen theorie te volgen.
Snel en eenvoudig je BE-rijbewijs

Er zijn vele situaties denkbaar waarin het bezit van E achter B noodzakelijk is, zowel beroepsmatig, als particulier.  De BE-combinatie bestaat uit een Mercedes Vito waaraan onze tandemasser aanhangwagen is gekoppeld.

Hierbij bieden wij diverse mogelijkheden: 1. De reguliere opleiding 2. De één- of meerdaagse opleiding

Voor een gedegen advies over het benodigde aantal lessen, raden wij aan een Proefles te nemen. Zo kan de instructeur beoordelen welk pakket voor jou het meest geschikt is.

WAAROM JAC GROOT?

  • Hoog slagingspercentage
  • Lespakket of losse lessen
  • Persoonlijke begeleiding
  • Al meer dan 40 jaar een begrip
  • Zelf lestempo bepalen

Klanten aan het woord

Wees de eerste die een ervaring schrijft

Heb je een vraag?

Mail of bel ons

info@jacgroot.nl 072-505 1306 (bellen graag tussen 12:45 en 13:15 of 19:00 en 21:00 uur)

Ontwikkeld door Zeno Webdevelopment

Top