Theorie

Leerlingen die in het bezit zijn van een geldig autorijbewijs, mogen rijlessen nemen zonder theoriecertificaat. Echter op de dag van het praktijkexamen moeten zij een geldig theoriecertificaat A kunnen tonen

Motortheorie

Leerlingen zonder autorijbewijs mogen pas motorrijles nemen nadat zij in het bezit zijn gekomen van een geldig theoriecertificaat A. Het theorie-examen moet worden afgelegd bij het CBR, waar wij examenplaatsen kunnen reserveren. Als het moet kun je vaak binnen een week examen doen. Het theoriecertificaat blijft 1 jaar geldig.

Het Theorie-examen

Het theorie examen werkt als volgt, je krijgt 50 vragen dat kunnen open, a/b/c of ja/nee vragen zijn. Van de 50 vragen moet je er minimaal 44 goed beantwoorden. Het examen duurt, inclusief de informatie voor- en na de examenvragen, ongeveer 45 minuten.

Examen reserveren

Het theorie-examen kun je op verschillende tijden afleggen in één van de circa dertig theoriecentra van het CBR. Reserveer je theorie-examen voor de personenauto, motor en bromfiets via de rijschool of reserveer zelf on-line. Bij deelname aan het theorie-examen moet je de volgende documenten overhandigen:
– Een wettelijk toegestaan, geldig identiteitsbewijs
– Een recente pasfoto (kleur of zwart-wit), afmetingen vier bij drie centimeter

Op de pasfoto moet het gezicht van de aanvrager recht van voren tegen een lichte achtergrond zijn gefotografeerd. Ben je geslaagd dan krijg je meteen het certificaat mee. Het theorie certificaat blijft een jaar geldig. Je reservering verplaatsen kan tot een week voor de examendatum. Annuleren kan niet.

Klanten aan het woord

Wees de eerste die een ervaring schrijft

Heb je een vraag?

Mail of bel ons

info@jacgroot.nl 072-505 1306 (bellen graag tussen 12:45 en 13:15 of 19:00 en 21:00 uur)

Ontwikkeld door Zeno Webdevelopment

Top