Nieuws

Lees hieronder onze belangrijke nieuwsberichten

Nieuwsberichten

Snorfietsers verplicht helm op

Vanaf 1 januari 2023 is het dragen van een helm op een snorfiets verplicht. Onze theorie-examens bromfiets voldoen vanaf 1 januari aan de nieuwe wetgeving. Ook eventuele passagiers moeten vanaf dan een helm op. Deze verplichting is ingesteld om het aantal slachtoffers onder snorfietsers te verminderen, want zij zijn extra kwetsbaar in het verkeer.  Met de campagne ‘Helm op’ wijst het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat snorfietsers en hun passagiers op de helmplicht per januari en dat zij anders een boete van €100,00 riskeren.  Onze theorie-examens bromfiets voldoen vanaf 1 januari aan de nieuwe wetgeving. Enkele examenvragen zijn aangepast. Ook hebben we ruim 150 afbeeldingen die we gebruiken in de theorie-examens voor de auto, motor en bromfiets zo aangepast dat deze kloppen met de helmplicht per 1 januari 2023. Maandelijks nemen we circa 7.000 theorie-examens en 3.500 praktijkexamens voor de bromfiets af.  Meer informatie over de campagne ‘Helm op’ vind je op www.komveiligthuis.nl/helm-op.   Heeft deze informatie geholpen? Ja Nee

Corona update

Les geven wanneer weer  ?

We hopen snel op betere tijden en weer aan t werk te kunnen ! Even afwachten nog . Blijf gezond en help elkaar , hopelijk tot gauw !!!

Informatie over rijden met ADHD en ADD verbeterd !

Informatie over rijden met ADHD en ADD verbeterd !

Het CBR heeft, in samenwerking met het ministerie van infrastructuur en Waterstaat, de informatie op de website over rijden met ADHD en ADD verbeterd, Zo helpen we bestuurders om verkeersveilige keuzes te maken.

De inspiratie is bestemd voor zowel (aspirant) bestuurders als zorgverleners en is tot stand gekoemn met input van patienten,zorgverleners en de vereniging Impuls& woortblind.

Eerder dit jaar vernieuwde het CBR de informatievoorziening rondom rijden met epilepsie. De verbeterde informatie volgt uit de CBR-visie "veilig thuiskomen".

Goede informatie over rijden met medische aandoeningen helpt bestuurders bij het nemen van verantwoordelijkheid als zij een aandoening hebben , die risico`s met zich meeebrengt in het verkeer.

De informatie is te vinden via www.cbr.nl/adhd

 

Verkeerslichten langer op oranje om ongelukken te voorkomen!

Verkeerslichten staan tegenwoordig langer op oranje. Dat is slechts een halve seconde tot een seconde, maar daardoor gebeuren er minder ongelukken of bijna ongelukken als gevolg van mensen die door rood rijden. Dat blijkt uit een onderzoek van Goudappel Coffens bij experts en bij de verkeerslichten.

Verkeerslichten staan tegenwoordig langer op oranje. Dat is slechts een halve seconde tot een seconde, maar daardoor gebeuren er minder ongelukken of bijna ongelukken als gevolg van mensen die door rood rijden. Dat blijkt uit een onderzoek van Goudappel Coffens bij experts en bij de verkeerslichten.

Als basis bekeek het onderzoeksbureau Europese onderzoek naar geeltijden. Daarnaast interviewden ze 15 experts uit verschillende werkvelden en de gedragsspecialisten hielden een gedragsonderzoek met ritten door een testpanel en toetsten de resultaten met camerabeelden. Ook analyseerden ze ‘geelfasegedrag’. De gevonden gedragsaspecten combineerden we met onze berekeningen uit de mechanica en de regeltechniek. Het resultaat is een afgewogen en gefundeerd advies hoe om te gaan met de geeltijd, gedragen door IVER, CVN, Politie en CROW.

Handboek Verkeersreglementen

De aanbevolen geeltijden zijn opgenomen in het handboek Verkeersreglementen. Deze verschillen per weggebruiker, situatie en handeling. Zo staat voor rechtdoor rijdende fietsers het stoplicht 2 seconden op oranje, terwijl gemotoriseerd verkeer en trams op een 80-kilometerweg 5 seconden oranje ziet. Voor afslaan is die periode een stuk korter.

Volgens het onderzoek gaat het verlengen van de geeltijd er voor zorgen dat het aantal roodrijders met 50 procent afneemt. Het gaat dan vooral om mensen die bewust door rood reden wanneer ze ver van tevoren het licht al van groen over zagen springen.

De experts werden geïnterviewd over het gedrag van mensen bij verkeerslichten. Zo blijken weggebruikers moeite te hebben met de lichten wanneer die te kort of te lang op oranje blijven staan. Mensen gaan dan twijfelen en kunnen de verkeerde beslissing maken.

Klanten aan het woord

"Door de persoonlijke aandacht en duidelijke uitleg tijdens de lessen ben ik in 1x geslaagd voor mijn praktijk examen! De goede begeleiding heeft mij gevormd tot een zelfverzekerde bestuurder. Deze rijschool is zeker een aanrader! "

Jutta

"Vandaag geslaagd voor mij BE rijbewijs onder de fijne begeleiding van Piet. Ik had wat haast om een examen in te plannen en er is enorm met me meegedacht om dit op zo kort mogelijk termijn te regelen. Heel fijne ervaring en een top resultaat. "

J Hendriks

"Lessen gehad met Annemarie. In 1x mijn rijbewijs gehaald. Gezellige lessen, goede oplossingen met plannen. Leuk gereden!"

Abel

"Ontzettend blij met mijn keuze om over te stappen naar deze rijschool. Na 3 keer zakken bij een andere rijschool, heb ik gelukkig deze rijschool gevonden. Er moest behoorlijk wat gebeuren aan mijn rijgedrag, maar door de fijne en relaxte lessen, heb ik mijn rijbewijs deze keer gehaald! Ik raad deze rijschool zeker aan, met name ook omdat ze samen met jou echt alles op alles te zetten voor een maximaal resultaat."

Esther van de Velde

"Les gehad bij Annemarie, ongelofelijk positieve ervaring, de begeleiding was top en ik heb in 1 keer mijn rijbewijs kunnen behalen. Zeker een aanrader!"

Marrit Atsma

"Door een aanbeveling ben ik gaan lessen bij Jac Groot. Hier heb ik super leuke en leerzame rijlessen gehad waar ik altijd op mijn gemak heb kunnen rijden. Mede hierdoor de eerste keer geslaagd voor mijn autorijbewijs, super bedankt!"

Ramon Rietdijk

"Top rijschool, zeker een aanrader! Super goede tips waar je ook echt iets mee kan! Lessen inplannen ging erg makkelijk en flexibel. Toppertjes :)"

Lieke Nuijens

"Hele goeie ervaring gehad bij Jac Groot! Leuke instructeur waar ik hard mee kon lachen en veel van heb geleerd en hierdoor in 1x geslaagd ben!! Ik raad deze rijschool zeker aan. "

Melissa Weijers

"Top rijschool, altijd heel meedenkend en goed en duidelijk contact. Heb heel veel leuke lessen gehad van Jac en had altijd weer zin in de volgende rijles. Ik zou deze rijschool zéker aanraden!!"

Cas Stuifbergen

"Mijn BE rijbewijs mogen halen onder begeleiding van Jac. Super relaxed, duidelijk en maximaal resultaat. Auto en aanhanger dik voor elkaar. Kortom super rijschool!!!"

Ricky Peetoom

Heb je een vraag?

Mail of bel ons

info@jacgroot.nl 072-505 1306 (bellen graag tussen 12:45 en 13:15 of 19:00 en 20:00 uur)

Ontwikkeld door Zeno Webdevelopment

Top