Nieuws

Lees hieronder onze belangrijke nieuwsberichten

Nieuwsberichten

Corona update

Les geven wanneer weer  ?

We hopen snel op betere tijden en weer aan t werk te kunnen ! Even afwachten nog . Blijf gezond en help elkaar , hopelijk tot gauw !!!

Informatie over rijden met ADHD en ADD verbeterd !

Informatie over rijden met ADHD en ADD verbeterd !

Het CBR heeft, in samenwerking met het ministerie van infrastructuur en Waterstaat, de informatie op de website over rijden met ADHD en ADD verbeterd, Zo helpen we bestuurders om verkeersveilige keuzes te maken.

De inspiratie is bestemd voor zowel (aspirant) bestuurders als zorgverleners en is tot stand gekoemn met input van patienten,zorgverleners en de vereniging Impuls& woortblind.

Eerder dit jaar vernieuwde het CBR de informatievoorziening rondom rijden met epilepsie. De verbeterde informatie volgt uit de CBR-visie "veilig thuiskomen".

Goede informatie over rijden met medische aandoeningen helpt bestuurders bij het nemen van verantwoordelijkheid als zij een aandoening hebben , die risico`s met zich meeebrengt in het verkeer.

De informatie is te vinden via www.cbr.nl/adhd

 

Verkeerslichten langer op oranje om ongelukken te voorkomen!

Verkeerslichten staan tegenwoordig langer op oranje. Dat is slechts een halve seconde tot een seconde, maar daardoor gebeuren er minder ongelukken of bijna ongelukken als gevolg van mensen die door rood rijden. Dat blijkt uit een onderzoek van Goudappel Coffens bij experts en bij de verkeerslichten.

Verkeerslichten staan tegenwoordig langer op oranje. Dat is slechts een halve seconde tot een seconde, maar daardoor gebeuren er minder ongelukken of bijna ongelukken als gevolg van mensen die door rood rijden. Dat blijkt uit een onderzoek van Goudappel Coffens bij experts en bij de verkeerslichten.

Als basis bekeek het onderzoeksbureau Europese onderzoek naar geeltijden. Daarnaast interviewden ze 15 experts uit verschillende werkvelden en de gedragsspecialisten hielden een gedragsonderzoek met ritten door een testpanel en toetsten de resultaten met camerabeelden. Ook analyseerden ze ‘geelfasegedrag’. De gevonden gedragsaspecten combineerden we met onze berekeningen uit de mechanica en de regeltechniek. Het resultaat is een afgewogen en gefundeerd advies hoe om te gaan met de geeltijd, gedragen door IVER, CVN, Politie en CROW.

Handboek Verkeersreglementen

De aanbevolen geeltijden zijn opgenomen in het handboek Verkeersreglementen. Deze verschillen per weggebruiker, situatie en handeling. Zo staat voor rechtdoor rijdende fietsers het stoplicht 2 seconden op oranje, terwijl gemotoriseerd verkeer en trams op een 80-kilometerweg 5 seconden oranje ziet. Voor afslaan is die periode een stuk korter.

Volgens het onderzoek gaat het verlengen van de geeltijd er voor zorgen dat het aantal roodrijders met 50 procent afneemt. Het gaat dan vooral om mensen die bewust door rood reden wanneer ze ver van tevoren het licht al van groen over zagen springen.

De experts werden geïnterviewd over het gedrag van mensen bij verkeerslichten. Zo blijken weggebruikers moeite te hebben met de lichten wanneer die te kort of te lang op oranje blijven staan. Mensen gaan dan twijfelen en kunnen de verkeerde beslissing maken.

Klanten aan het woord

"Top rijschool, zeker een aanrader! Super goede tips waar je ook echt iets mee kan! Lessen inplannen ging erg makkelijk en flexibel. Toppertjes :)"

Lieke Nuijens

"Hele goeie ervaring gehad bij Jac Groot! Leuke instructeur waar ik hard mee kon lachen en veel van heb geleerd en hierdoor in 1x geslaagd ben!! Ik raad deze rijschool zeker aan. "

Melissa Weijers

"Top rijschool, altijd heel meedenkend en goed en duidelijk contact. Heb heel veel leuke lessen gehad van Jac en had altijd weer zin in de volgende rijles. Ik zou deze rijschool zéker aanraden!!"

Cas Stuifbergen

"Mijn BE rijbewijs mogen halen onder begeleiding van Jac. Super relaxed, duidelijk en maximaal resultaat. Auto en aanhanger dik voor elkaar. Kortom super rijschool!!!"

Ricky Peetoom

"Net in 1 keer geslaagd dankzij Jac! Echt een topper. Zelf zat ik altijd met weinig vertrouwen in de auto maar met zijn tips en steun hebben we samen mooi naar het papiertje toe gewerkt. Jac, nogmaals bedankt! - Ik kan deze rijschool aan iedereen aanraden. "

Joey P

"Top rijschool! Ben erg blij met het behaalde e achter b rijbewijs,ondanks de in de loop der jaren door mij ontwikkelde rijstijl,waar het een en ander aan bij geschaafd moest worden, toch in één keer geslaagd. Door de leerzame en Gezellige lessen van jac!????????"

Micha De Wit

"Jac Groot is zeker een aanrader! Ik ben ook bij hem terecht gekomen door een aanbeveling. Met behulp van Jac in 1 keer mijn aanhanger rijbewijs gehaald. Lessen zijn duidelijk en de bus + aanhanger is van topkwaliteit. Twijfel niet, gewoon meteen naar Jac gaan! "

Mike

"Heel blij met deze keuze als rijschool. Ze hebben mij top geholpen en mij zo in 1x laten slagen! Toppers!!"

Leri Huijser

"Leuke lessen gehad met Jac en uiteindelijk in 1x geslaagd!! "

Noƫlle Bakker

"Heel erg tevreden over de rijlessen die ik heb gevolgd en klaar om zelfstandig te gaan rijden. Ontzettend bedankt!"

Julia Melker

Heb je een vraag?

Mail of bel ons

info@jacgroot.nl 072-505 1306 (bellen graag tussen 12:45 en 13:15 of 19:00 en 21:00 uur)

Ontwikkeld door Zeno Webdevelopment

Top